pup met veer of the golden destiny   pup met veer re

 


Gevaarlijkste hond blijkt teckel

tekkelOnze excuses aan alle pittbulls, rottweilers en andere gevreesde hondenrassen. Blijkt uit onderzoek dat het gevaarlijkste ras een veel kleinere, langere vorm aanneemt. Op de nieuwe lijst met te mijden honden moeten eigenlijk de kleine keffertjes bovenaan staan.

Teckel als koploper

Wetenschappers aan de universiteit van Pennsylvania ondervroegen ruim 6.000 hondeneigenaars. Onbetwiste koploper is de teckel, niet alleen maakt deze worst op pootjes het meeste lawaai, ook heeft twintig procent van deze honden al eens een voorbijganger in zijn enkels gebeten of een poging daartoe gedaan. De tweede plaats op deze ranglijst verdient de chihuahua, een hond die praktisch in je jaszak past en ook met grote regelmaat probeert anderen aan te vallenen. De Jack Russell maakt de top 3 compleet. Dit resultaat verraste ons niet. Wie op zoek is naar een hond die wel lief is, moet rondkijken naar een basset, golden retriever, labrador of greyhound.

Het kleine hond syndroom

Bij de kleine schattige hondjes ligt het percentage beten of pogingen daartoe richting vreemden maar liefst 20 procent hoger dan het gemiddelde. De aanvallen op andere honden ligt bij de kleintjes zelfs 30 procent hoger dan bij hun grote soortgenoten. Onderzoekers vragen zich af of er een mogelijkheid is dat kleinere honden genetisch meer voorbestemd zijn voor agressief gedrag dan hun grote soortgenoten als een pitbull of rottweiler. Of komt dit wellicht door de opvoed skills van de baasjes?


HOME 4-4-2019

bert vlaanderen

Copyright © 2000-2021 All Rights Reserved.