pup met veer of the golden destiny   pup met veer re

 

brakende hond

Waarom braakt de hond?

Honden braken vaker dan mensen. Op zich hoef je hierdoor niet direct in paniek te schieten of de dierenarts te bellen. Honden kunnen braken door te snel eten of simpel weg omdat ze iets verkeerds binnen hebben gekregen dat er uit moet. Vaak gaat het na 1 of 2 keer braken weer helemaal goed met de hond. Braken kan gebeuren op een nuchtere maag of net na het eten. Bij een lege maag wat geel of wit slijm eruit gooien of enkele vers opgegeten grassprieten behoort tot het normale patroon van hond en kat. Sommige honden braken heel vaak 's morgens wat gal. Dat komt doordat gal bij die honden terugstroomt naar de maag als die lange tijd leeg is. Als je hond verder niet ziek is helpt het vaak om 's avonds laat nog een beetje eten te geven.

Als je hond meerdere keren per dag braakt is er reden om te zorgen dat het braken zo snel mogelijk stopt. In het geval dat de hond al een hele dag niet wil drinken of als een leeggedronken bak er net zo snel uit komt is een bezoekje bij de dierenarts noodzakelijk.

Behandeling
Uiteraard kun je ook het een en ander zelf doen om het braken en of diaree te staken. Dit zijn een paar tips dat je thuis kunt proberen. Hebben deze tips geen resultaat en blijft het braken 2 dagen aanhouden ga dan direct naar de dierenarts.

1. Geef de eerste dag helemaal geen eten en kleine beetjes water. Het vasten heeft als doel de maag en de darmen weer tot rust te laten komen. 
2. Als je hond normaal levendig is en wel wil eten kun je licht verteerbaar eten geven zoals gekookte kip, rijst, macaroni, wit brood, aardappelen en cottage cheese. Dit kun je het beste in kleine beetjes over de dag verdelen. 
3. Water in kleine beetjes geven aan de hond en zorg er voor dat het water niet te koud is
4. Als je hond moeilijk wil drinken kun je ook proberen of hij of zij wel kippen bouillon wil drinken
5. Als het eenmaal de goede kant op gaat, kun je het normale voer met kleine beetjes mengen door het licht verteerbare dieet.


Als geen van deze tips helpen is het raadzaam om even langs de dierenarts te gaan. Wellicht heeft je hond medicijnen nodig die goed tegen braken werken. Uiteraard moet er gekeken worden naar de oorzaak en de daarbij passende behandeling.

back 2

bert vlaanderen

Copyright © 2000-2023 All Rights Reserved.