pup met veer of the golden destiny   pup met veer re

 


Giftig eten voor hondengif

Niet alles wat wij eten kun je ook aan de hond voeren. Sommige voedsel is zelfs giftig voor honden. Denk dus nooit dat wat voor ons gezond is voor de hond ook gezond zal zijn. Pas daarom op voor de volgende producten!

Chocolade

Chocolade bevat caffeine en ombromine, twee bestanddelen die door de hond niet worden verteerd. Beide stoffen zetten aan tot extra productie van urine, en werkt verlammend op de hart spier, met als gevolg de dood. Uiteraard hangt het er van af hoe groot de hond is en hoe veel chocolade er gegeten is. Veel honden vinden chocolade zelfs erg lekker, pas daarom op dat je geen chocolade producten op tafel laat liggen. 30 gram pure chocolade per 1 kg lichaamsgewicht is al dodelijk.Rozijnen en Druiven
Na het eten van druiven en rozijnen kunnen er ernstige nierproblemen optreden. 30 gram per 1 kg lichaamsgewicht kan al dodelijk zijn.


Avocado

Het fruit, maar vooral de pit én de plant zijn giftig voor honden. Mogelijke gevolgen kunnen zijn: ademnood, vochtophoping in de longen, buikholte of het hart en/of een ontsteking van de alvleesklier.Avocado
Ui en Knoflook

Ui, Knoflook en alle groenten uit de `Ui familie´ zijn niet goed voor honden. De ui is slecht voor de rode bloedlichaampjes en kan leiden tot bloedarmoede. Knoflook wordt vaak gebruikt met het oog op gezondheid, als smaakversterker en vooral in het voorjaar en de zomer als natuurlijk afweermiddel tegen teken. Kleine hoeveelheden zijn ook niet gevaarlijk.  Ongeveer 5 gr. per kilo lichaamsgewicht is toxisch.


Noten

Amandelen, pinda's, walnoten en macadamia noten zijn giftig voor honden. Vele noten zijn niet goed voor honden in het algemeen, hun hoog fosfor gehalte word veronderstelt van nier- en blaasstenen te veroorzaken.

Melk en Zuivel
Melkproducten zijn in principe een bron van goed verteerbare eiwitten, vitaminen en mineralen. Er zijn echter honden die niet in staat zijn lactose af te breken en als gevolg diarree krijgen.

Rauw varkensvlees
Varkensvlees kan besmet zijn met de ziekte van Aujesky (Pseudo Hondsdolheid). Geef daarom nooit rauw varkensvlees!

Tomaten
Tomaten kunnen hartritmestoornissen veroorzaken, vooral de plant is erg giftig. Inname van zo weinig als een tomaat kan leiden tot ernstige gastro-intestinale klachten en jeuk. Het is daarom raadzaam om geen tomaten planten in je tuin te laten groeien.

Champignons
De effecten van champignons kunnen verschillen afhankelijk van de ingenomen type. Wilde paddenstoelen veroorzaken vaak buikpijn, kwijlen, lever- en/of nierschade, buikloop, braken, stuiptrekkingen of coma.

Aardappelen
Rauwe aardappelen, aardappelschillen en spruiten zijn erg giftig voor de hond. Gekookte of gepureerde aardappelen zijn wel goed voor de hond en zelfs zeer voedzaam.

Koffie en Cafeine
Cafeïne komt voor in koffie, thee, cola en chocolade en is erg schadelijk voor de gezondheid van de hond. Wanneer de hond te veel binnenkrijgt zijn de symptomen onder andere rusteloosheid, snelle ademhaling, braken, diarree, koorts, hartfalen en coma.


 HOME 4-4-2019

bert vlaanderen

Copyright © 2000-2021 All Rights Reserved.